Здравей, лято!

контакти

Днес в 12:13 часа казваме „Здравей, лято“. Тогава астрономически настъпва този сезон. Според метеорологичните прогнози първият летен ден ще ни дари много слънце и топлина. Слънчевото време ще продължи и през седмицата, с временни краткотрайни валежи за освежаване и гръмотевици, за зареждане 🙂 в следобедните часове. Но не бива да се сърдим на природата – това е типично за началото на сезона.

Днес, вторник е най-дългият ден в годината за нашите географски ширини. Той ще ще трае 15 часа и 20 минути.

Това е денят на лятното слънцестоене, когато в Северното полукълбо настъпва лятото, а в Южното – зимата. За сравнение най-късият ден през годината е през декември – денят на зимното слънцестоене, с продължителност 9 часа и 2 минути. Тоест, разликата е 6 часа и 18 минути в полза на днешния 21 юни. Да и се порадваме и не само на нея , а и на настъпващия нов сезон. Здравей, лято!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук