Дрехи и обувки – ментета рязаха Митниците, гориха нелегален тютюн

контакти

71 577 текстилни изделия – ментета, обувки и 944 кв.м плат бяха унищожени, при проведени 10 процедури под контрола на Териториална дирекция „Тракийска”. При други пет процедури са изгорени 205 841 къса нелегални цигари и 105.73 кг тютюн за пушене, информират от Агенция Митници.
Текстилните изделия и обувки са били фалшификати на световноизвестни марки, предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в други страни-членки на Европейския съюз.

Чрез машинно нарязване са унищожени чорапи, тениски, дамски и мъжки блузи, ризи и екипи, обувки, маратонки и чехли, по-голяма част, с лого на известни спортни марки като Adidas и Nike. Унищожени са 944 кв.м плат, щампован с изображения на Spider-Man, Disney Cars, Paw Patrol и Hello Kitty. Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Тракийска” при проверки на ГКПП „Капитан Петко войвода” и вътрешността на страната, през 2018 г. и 2019 г., както и в началото на тази година за нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения. За задържането са уведомени представители на притежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.
Чрез изгаряне бяха унищожени 205 841 къса цигари и 105.73 кг тютюн за пушене. Тютюневите изделия са задържани при митнически проверки в обхвата на Териториална дирекция „Тракийска” по случаи за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, конкретизират от Митниците.

Снимка : Агенция МитнициПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук