Рок фестът в Димитровград – на две сцени

Амбицията е юлският D-TOWN DOMINANT ROCK да се утвърди през годините, със свое лице

контакти

Рок фестът в Димитровград ще се проведе на две сцени, разкриха в аванс организаторите. Като писахме, D-TOWN DOMINANT ROCK ще се организира на 6 юли в димитровградския парк „Марица“. Началото е от 20:30 часа, а входът е свободен.

В концерта ще участват три групи – White Walkers от Димитровград, Ghost Warfare от Хасково и Bendida от София. Опитали сме се да осигурим стилово разнообразие, без крайности в едната или другата страна. Ще се акцентира на авторската музика, ще има и кавъри…, обясни един от организаторите Димитър Христов. Самият той е китарист, свирил в групите Karburrator и Hell gate, сега отдал се на друго амплоа.

След като основният концерт приключи, забавлението продължава в друга светлина. Нещата, след полунощ, ще се прехвърлят на следващата сцена, по-малка – камерна, един вид, където ще продължи афтър партито. На тази отворена сцена участниците ще могат да предложат акустичен вариант на песните, като джем сешън.

Помислихме за втора сцена, по две причини. Първата е да има повече разнообразие. Втората – да намалим малко силата на музиката и хем да продължим, хем да не пречим, обясни Диан Дончев – Дидо, който също ще изсвири няколко парчета, представяйки запазената си марка „Дино Рок“.

Мисля, че за първи път в Димитровград и не само, ще има втора сцена на концерт. Стремим се към концерт с фестивален характер и фестивал с концертен характер, допълни Димитър.

За фестивала в парк „Марица“ собствена бира ще предлага производител от Пазарджик. Ще има осигурена също храна, както и достатъчно места за сядане…

Няколко думи и за групите. Ghost Warfare има издадени три албума с авторска музика, работи по четвърти. Bendida е малко по-различна група. Представя „вълшебни“ тематики, напомнящи за славянската митология. White Walkers разполага с разнообразен репертоар и мненията са, че тепърва ще се развива успешно.

D-TOWN DOMINANT ROCK е продължение на традицията, започнала преди три години в Димитровград, уважение към положилите основите и занимаващите се рок музика, в различните й проявления. Първите издания бяха свързани с July Morning. Сега идеята е да се положи началото на нещо различно – юлски рок фестивал в Димитровград, който да не е задължително обвързан с 1 юли, когато на много места се провеждат събития. Амбицията на организаторите е да създадат тематичен фестивал, който да се утвърди през годините със свое лице.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук