ЖЪЛТ ОСТАВА КОДЪТ ЗА СТУД И ВЯТЪР В РЕГИОНА

контакти

Жълт остава кодът за студ и вятър в регион Хасково. Сложна е обстановката в цялата област, при зимни условия. Пътищата обаче, почти навсякъде, са проходими. Има въведени частични ограничения за движение. Първото от тях е, заради катастрофа между 3 тира на магистрала ”Марица”, при Харманли. Там временно се отклонява движението от Свиленград за Пловдив, с очакване трафикът да бъде възстановен към 15 – 15,30 часа. Отклонението се прави при пътен възел Любимец, движението става по стария път за Харманли. Няма загинали, материалните щети са сериозни, е информацията оттам.

Заради навявания временно затворена бе и отсечката Болярово – Въгларово. Дежурните екипи работят непрекъснато, но поради силния вятър отварянето се забави. По проходимостта на пътища се работи и в община Ивайловград. Отстранено, междувременно е снегонавяването на пътя за Радиево, община Димитровград и движението е възстановено.

За целия 7 януари за Хасковска област остава в сила жълт код за опасно ниски температури и силен вятър. Препоръката на Областния управител на Хасково Станислав Дечев и на оглавявания от него кризисен щаб е да не предприемате пътувания, ако не са крайно  наложителни. Във всички населени места в региона има електричество, водоподаването също е нормално. Снабдяването е осигурено. Екипите на Спешна помощ и болниците са в готовност и работят.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук