СОВА ХАРИС СЛАГА БСП ПЪРВА, АКО ИЗБОРИТЕ СА ДНЕС

контакти

Ако изборите са днес, БСП ще получи 20.9% от гласовете на избирателите, а ГЕРБ – 17.9%. Трета от партиите е ДПС с 6.2% подкрепа, а НФСБ с 2.3 на сто изпреварва „Атака“, чийто вот е 2.1%.  В шестицата е и ДСБ, предпочетена от 1.3% български граждани.

Независимо къде са причините за гражданското недоволство, проявяващо се по площадите на България, трябва да кажем, че наблюдаваната през последната година гражданска активност превръща България в друга страна. Критериите, с които сега оценяваме изпълнителната власт, са коренно различни от тези, които са били прилагани през целия период на прехода“, определя ситуацията социологът Васил Тончев в анализ на изследването.

Що се отнася до оценките за правителството, според анкетираните най-добре засега се справят със задълженията си премиерът Пламен Орешарски и заместникът му – министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Тяхната дейност харесват от около една трета от гласоподавателите в страната. С потенциал да се доближат до тях са външният министър Кристиан Вигенин, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на труда и социалните грижи Хасан Адемов, министърът на финансите Петър Чобанов и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.  В дъното на тази класация засега са министрите на околната среда и водите Искра Михайлова и на инвестиционното проектиране Иван Данов.

При сегашната ситуация трябва да се отбележи безспорният факт, че се формират обществени нагласи, които консолидират подкрепата за партиите, стоящи зад правителството. Това обстоятелство води до повишаване оценката за дейността на членовете му, подчертават от социологическата агенция.

Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук