WiFi4EU: Създават 5000 зони с безжичен интернет на обществени места

Проекта WiFi4EU одобри днес Европейският парламент. Той ще позволи създаването на над 5000 зони с безжичен интернет на обществени места в общността.

С такива програми ние променяме образа на Европейския съюз /ЕС/, заяви Ева Майдел. Българският евродепутат допълни, че се надява решението да подпомогне една от най-важните трансформации на Европа – дигиталната. По думите й, само с нея ЕС ще може да настигне глобалните си конкуренти в дигиталната икономика и иновациите.

Европейското финансиране за разработката ще трябва да бъде разпределено на балансиран географски принцип на първите кандидати, до изчерпването на средствата.

Kато евродепутати, трябва да работим заедно с местните власти оттук нататък, за да сме сигурни, че WIFI4EU няма да стигне само до тези, които вече и без това знаят какво е широколентов интернет. Важно е той да стигне там, където може да създаде повече шансове за знание, за ново начинания и идеи, каза още Ева Майдел.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук