КМЕТЪТ ЩЕ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ПО СЛУЧАЯ С МБАЛ

Иво Димов
контакти

Кметът на Общината Иво Димов ще сезира прокуратурата, ако тя не направи това по случая с натрупването на над 600 хил. лв. дълг, който МБАЛ „Света Екатерина“ трябва да заплати.

Нека изчакаме да видим дали ще се самосезира, дали ще има необходимия отзвук от това, което изнесох като факти. Лошото състояние на болницата ме навежда на мисълта, че има нещо сбъркано в управлението, каза градоначалникът.

Става въпрос за договор за ремонт на покрив на второ отделение, който е сключен през 2007 г., когато управител е била д-р Боспачиева. Стойността му е била около 50 хил. лв., а изпълнител Строй-ГСТ” ЕООД. Фирмата си изпълнява задълженията, но до този момент не е получила пари. С течение на годините лихвата се трупа, а в договора е записано, че при забава на някои от страните, неизправната дължи на изправната неустойка в размер на един процент дневно.

Дружеството предявява претенциите си в арбитражния съд в София, който осъжда медицинското заведение да заплати сумата от 600 хил. лв.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук