SORA ПОЗНА В ПАРАЛЕЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ

контакти

SORA позна в паралелното преброяване. Резултатите от него се доближават до официално обявените, въпреки че от австрийския институт към 12 часа е обработил 1618 протокола от общо 11648, става ясно от проверка на сайта им. Централната избирателна комисия /ЦИК/ е обработила малко над 96 % от протоколите към същия час. Макар и с малки разлики, резултатите на ЦИК и SORA изглеждат по идентичен начин.

ЦИКSORA
ГЕРБ 30,71%ГЕРБ 31,27%
КБ 27,02 %КБ 27,13%
ДПС 10,56%ДПС 8,87 %
„АТАКА“ 7,38%„АТАКА“ 7,48 %
НФСБ 3,73%НФСБ 3,71 %
ДБГ 3,36%ДБГ 3,45 %
ДСБ/БДФ  2,94%ДСБ/БДФ 3,41 %

Може да се каже, че австрийският институт си е свършил добре работата засега. Справят се със заявката от пет партии, които подписаха споразумение за паралелно преброяване на изборите.

В часовете след вота се появи информация, че сайтът на SORA e бил обект на хакерска атака. Информацията е била потвърдена от управата на института. Поради външната намеса не можеше да се отвори електронното издание. Проблемът обаче вече е отстранен.

На сайта на паралелното преброяване по-късно днес трябва да има информация и от останалите непостъпили протоколи, както и статистически анализ на следващия ден. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук