SMS паркиране въвеждат скоро в Димитровград

Заплащането за паркиране в паркинги в „Синя зона” в Димитровград  скоро ще може да става и с изпращането на SMS. Ползването на алтернативата ще може да става и през търговски обекти, които ще са в услуга за клиентите си, чрез съответните приложения. Въвеждането става възможно, след като днес Общинският съвет прие е промяна на текстове от Наредба №9 за обществения ред при използване на пътни превозни средства територията на Община Димитровград. Така се цели по-ефективно експлоатиране на зоните за платено паркиране

Предстои да бъде въведен софтуер, за който няма да заплащаме. Той ще бъде осигурен от фирма, която ще получава 13% от приходите. Вече сме провели разговори, предстоят и такива с мобилните оператори, за които също ще има отчисления. Практиката показва, че при въвеждането на подобни системи приходите се завишават с около 30%, намаляват се разходите и се елиминира в голяма степен човешкият фактор. Той е голям особено в пазарните дни – петък, събота и неделя, когато идват много автомобили. При въвеждането на системата ще отпадне необходимостта от допълнителни инкасатори на граждански договори. Служителите, с трудови договори, ще имат контролни функции, обясни кметът на Димитровград Иво Димов.

Нови паркомати няма да бъдат закупувани. Ще се ползват наличните, на които ще бъдат монтирани клавиатури. Ще са необходими още 18 знака, 18 пътни стълба, 10 мобилни устройства, необходими за работата на т. нар. смартфони.

Освен през паркомата или SMS таксуване, както стана дума, ще се даде възможност на търговски обекти, при договаряне с Общината, да издават електронни талони през съответното приложение, за заплащане на съответните паркоместа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук