IN MEMORIAM: КОНСТАНТИН СТАЙКОВ СЕ ПРЕНЕСЕ НА НЕБЕСНАТА СЦЕНА

Големият актьор Константин Стайков напусна сцената на живота и се пренесе на небесната. Рано тази сутрин, след дълго боледуване той е починал на 72-годишна възраст.

Коцето Стайков, както го знаят димитровградчани, остави ярка следа в Храма на Мелпомена и спомените на почитателите си. Изигра над 120 роли в различни постановки, работи с именити режисьори, радва публиката на различни сцени.

Роден е на 14 август 1941 г. в Карнобат. Семейството му се премества да живее в Димитровград през 1953-а. През 1966 –а е приет във ВИТИЗ „Кр. Сарафов”. Завършва през 1970 г. в класа на Апостол Карамитев и проф. Моис Бениеш. Започва актьорската си кариера в хасковския театър “Иван Димов”. Три години по-късно получава първата си роля в състава на Драматичен театър “Апостол Карамитев” – Димитровград. Негов директор е бил 3 пъти – от края на 1989-а до средата на 1991 г., от юни 1996-а до края на януари 1998-а и от началото на 2003-а до средата на 2006 г.

Обявен е за почетен гражданин на Димитровград през 2001 година.

Почивай в мир, актьоре! Поклон пред паметта ти!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук