IBM ПУСКА НОВИ МАШИНИ С ПРОЦЕСОР POWER7+

IBM
контакти

IBM пуска нови сървърни машини с осемядрения процесор Power7+. В някои от моделите, предназначени за бази данни и Java приложения, ще могат да се инсталират по два процесора.
Дебютът на новите машини бе този месец, когато IBM организира конференция Smarter Computing. По същото време бе и голямо събитие на Oracle – форумът OpenWorld в Сан Франциско, където най-вероятно са били показани нови системи с процесори Sparc T5.
IBM все още не е съобщила на каква тактова честота ще работят новите процесори Power7+. По-рано на конференцията Hot Chips, представител на компанията, заяви, че преходът от 45-нанометров процес (използван в Power7) към 32-нанометров (в новите Power7+) ще позволи увеличаване на тактовата честота с 25%.
В момента чиповете Power7 работят на 3GHz и 4GHz, така че може да се очаква тактовата честота на Power7+ да бъде в диапазона от 3,75GHz до 5GHz.

ИНТЕРИЗВЕСТНИКПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук