EVN: Половината клиенти с 20 лева за ток за февруари. Фактори: Отопление и топла вода

49% от клиентите на EVN ще платят, средно, 20,91 лева ток с ДДС за февруари, съобщават оттам. 37 на сто от тях ще трябва да отделят 107,12 лева, а останалите 14% дължат 266,55 лева.

Посочените данни са усреднени и не могат да се отнесат автоматично към отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия, посочват от Дружеството.

Главните фактори, които определят в коя група на потребление попада даден клиент, е използването на електроенергия за отопление и топла вода. В планински области като Родопите и Стара Планина, в които традиционно се ползват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски, сравнено с големи градове с панелни блокове, в които най-честият начин за отопление е с електроуреди, уточняват от EVN.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук