E-ПРАВИТЕЛСТВО ОБСЪЖДА „БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ”

България на гражданите
контакти

Вижданията си за създаване на реално действащо електронно правителство обсъжда на кръгла маса „България на гражданите” в Димитровград. За форума от столицата дойдоха членът на Националния съвет Иван Стамболов и експертът по инфотехнологии Ясен Цветанов, а домакините представляваха общинският координатор Иво Георгиев и съпартийката му Дарина Янкова.

Пред аудиторията в залата на хотел „Славяни” организаторите коментираха малкия обхват на направеното до сега в сферата и спешната необходимост от надграждане.  Като пример за бързо развитие на такъв проект Дарина Янкова посочи Португалия.  Системата за обслужване там е въведена за 3 години. 20% от компаниите и гражданите минават през този канал. Проектът е струвал само 500 хил. евро, уточни тя.

Технологиите и принципите  за изграждане на електронно правителство, необходимостта от надграждане, което „България на гражданите” предлага,  приоритетните му сектори и, и най-вече – възможностите за близко финализиране на проекта бяха други акценти, споделени и обсъждани на кръглата маса в Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук