Covid-19: Какво трябва да знаят родителите на деца, посещаващи градини и училища?

контакти

Информация за това какво трябва да знаят родители на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на Covid-19 публикува Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Хасково.

Описани са случаи, при които в детската ясла/градина/училище на детето има положително за Covid-19 дете или персонал, възможностите в случай, че детето е под карантина, родителят да ходи на работа и т. н.

Въпросите и отговорите са публикувани на следния линк, може да ги изтеглите и от следния документ.

Здравните власти апелират родителите и обществото за отговорно здравно и социално поведение чрез спазване на мерките за използване на лични предпазни средства, физическа дистанция и хигиена. Подчертават още, че е необходима споделена отговорност и съпричастност от родителите по отношение спазване на мерките не само в училище, но и извън него, за да запазим децата по-дълго време заедно в клас.

Същевременно, срокът на обявената извънредна епидемична обстановка в страната се удължава до 30 ноември, прие решение Министерският съвет. Основната цел  е намаляване въздействието на Covid-19 върху общественото здраве и здравната система.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук