ACDC ВОДИ КИБЕРЗАЩИТАТА НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“

контакти

Български пощи“ ЕАД започнаха работа по европейски проект “Съвременен център за киберзащита” – ACDC (Advanced Cyber Defense Center), съобщават от акционерното дружество.
Проектът е на стойност 15 538 831,71 евро, за период от 30 месеца. Той е разработен и спечелен от консорциум от 28 компании в 14 държави – членки на Европейския съюз, с участието на „Български пощи” – единствен представител за България. Дружеството участва в разработването на проект, на тема: “Надеждни е-услуги и други дейности”, част от тема “Киберсигурност” по Рамкова програма на Европейската комисия „Конкурентоспособност и иновации”.
Направлението “Киберсигурност” е насочено към разработка и внедряване на иновативен софтуер за борба с паразитен софтуер от тип BOTNET, който прониква в големи мрежи от компютри. Целта е тестване и верификация на сигурността на информацията, предотвратяване и/или почистване от проникнал паразитен софтуер в подобни корпоративни мрежи, в които протичат отговорни бизнес процеси и/или се предоставят административни услуги на е-правителството, свързани с финансови транзакции и лични данни.
Ще се привлекат и подпомогнат компании от банковия сектор, от сферата на инкасо-услугите, на масовите гласувания по интернет, шоу-бизнеса и др. Със своята иновативност и мащабност проектът ACDC няма аналог на територията на България, допълват от дружеството. 

 

 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук