99 засаждат дръвчета в инициативата Алея на новия живот

Мики и Мини Маус ще посрещат малчуганите в празничния ден

контакти

99 са желаещите родители и близки на деца, родени през предходната година, които са заявили, че ще засадят декоротивно дърво, което да расте заедно с тяхната рожба. Това ще стане в организираната от Община Димитровград инициатива Алея на новия живот, съобщават оттам.

Събитието ще се проведе в парк „Марица“, на 21 април – Цветница. Там хората ще засадят 35 дръвчета, а 64 от младите фиданки ще бъдат раздадени, за засаждане от родителите в междублокови пространства или други места, по тяхно желание.

За всяко дете община Димитровград е подготвила грамота, табелка с името, което да бъде закачена на дръвчето и магнит. Фотограф ще запечатва вълнуващите моменти на младите семейства в екологичната инициатива, а специална рамка за снимки ще допълва спомените от този ден. Любимите на децата Мики и Мини Маус ще посрещат малчуганите в празничния ден.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук