99 млн. лева заделят за текущ ремонт на пътища в региона за следващите 3 години

И още 72 млн. лева за автомагистрала „Марица“

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви обществените поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканските пътища за следващите 3 години. Обществените поръчки са за поддържане на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, както и за пътната мрежа в шестте района за планиране – Северозападен, Северен централен район, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район. Дейностите, предмет на обществените поръчки, ще се финансират от държавния бюджет и в съответствие с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година, съобщават от Агенцията.

За Областно пътно управление (ОПУ) – Хасково прогнозната стойност е 98 800 000 лв. без ДДС. Дължината на пътната мрежа е 1011 км. За тригодишната поддръжка на 135-те км от магистрала „Марица“ прогнозната стойност е 72 250 000 лв. без ДДС. Магистралата е на територията на ОПУ – Стара Загора и ОПУ – Хасково, поясняват от АПИ.

Изпълнителите ще осигуряват дейностите по поддържането на републиканските пътища – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В текущия ремонт е предвидено отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени отводнителни съоръжения, ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно, запълване на фуги на пътни съоръжения, укрепване на откоси, профилиране и оформяне на банкети, почистване на малки свлачища, срутища и наноси, ежемесечно почистване на битови отпадъци в обхвата на автомагистралния участък и др., се казва още в съобщението на Пътната агенция, на чиято страница са поместени допълнителни подробности.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук