96% от работодателите искат мотивиран персонал, според проучване

Повече от половината ще набират нови кадри през следващите 6 месеца

За 96% от работодателите в област Хасково е важна мотивацията на желаещите да започнат работа, а не толкова предишният им опит. Това показва анкетно проучване на потребностите на работодателите от работна сила, съобщават от Областна администрация.

Данните от пилотното изследване бяха оповестени на заседанието на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково. Общо 174 фирми от региона са участвали в онлайн допитването, което има за цел да очертае необходимостите на работодателите и очакванията им при търсене на работна ръка.

80 % от фирмите, участвали в анкетата, са от реалния сектор. 50 % от тях са малки предприятия с до 10 човека персонал. Повече от половината от предприемачите са заявили, че ще набират нови кадри през следващите 6 месеца, става ясно от анкетата. 71 % от фирмите са склонни да предложат обучение на кадрите си на място, за да отговарят на изискванията на конкретното производство. Резултатите от пилотното изследване ще бъдат изпратени в Министерството на труда и социалната политика, където ще се изготви национален анализ за потребностите на работодателите от работна сила, уточни Иван Георгиев от Агенцията по заетостта.

250 562 лева са средствата за Хасковска област по Регионалната програма за заетост на област Хасково за 2018 година, стана ясно на заседанието на Комисията, водено от заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Утвърдена бе методика, по която ще бъдат оценявани проектите на общините за включване в програмата, начините на оценяване на предложенията и системата за класирането им. Назначена бе работна група, която ще разработи Регионалната програма за заетост и ще оцени проектите на общините от област Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук