94 нови с коронавирус в област Хасково

Сред заразените са лекар, учителка и пет потребители на Дом за възрастни с психични разстройства

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 94 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 1 починал и 21 излекувани, съобщават от Областна администрация.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 43; Димитровград – 26; Харманли – 3; Свиленград – 8; Тополовград – 5; Любимец – 2; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 1; Стамболово – 1; Маджарово – 2;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: лекар от МБАЛ – Хасково; Учителка от ОУ „Васил Левски“ – с. Книжовник, община Хасково, която е преподавала на сборна група в занималня, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 5, 6 и 7 клас. Положителни са и пет човека – потребители на Дома за възрастни с психични разстройства – с. Пъстрогор.

Починала е жена на 61 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1624. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 138. В МБАЛ – Хасково са настанени – 57. В МБАЛ – Димитровград са настанени 10. В МБАЛ – Харманли са настанени 23. В МБАЛ – Свиленград са настанени 24. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват 13. На домашно лечение са 910 човека, починали са 86, а напълно излекувани са 490 човека.

Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук