94% НАПРЕДЪК ПО РЕМОНТА НА ДИМИТРОВГРАДСКАТА ЖП ГАРА

контакти

94% е напредъкът по ремонтите в зоната около жп гара Димитровград. Тя е част от проекта по реконструкция и електрификация на жп линията, в частта й от Първомай до Свиленград. Строителните дейности по трасето достигат връхна точка, информира изпълнителят на обекта „Терна“. Оттам напомнят, че на 28 май бе подписан Акт 15 на жп надлеза в Димитровград, част от проекта на жп линията, непосредствено след което по него започнаха да се движат автомобили.

Вторият участък, от изхода на жп гара Димитровград до входа на жп гара Симеоновград, включително гара Нова надежда, също е построен на близо 94%. Малко след него напредъкът е на 15%, тъй като строителното разрешение влиза в сила през април 2015 г. Остават още няколко километра, за които се очаква издаване на строително разрешение.

Работи се по цялото продължение на обекта, изпълняват се дейности по изграждане на съоръжения, контактната мрежа, бетонови и земни работи. Ежедневно се извършват тестове и се взимат проби, уверяват изпълнителите. Цялостно проектът трябва да бъде завършен до края на годината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук