93.6 кг хероин задържаха в микробус на Дунав мост. Шофьорът от Хасково?

Продължават следствените действия. Най-вероятно се касае за международен трафик

контакти

93,6 кг. хероин, с високо качество, разпределен в 184 пакета, са задържани в микробус на Граничен контролно-пропускателен пункт Дунав мост в неделя. Това стана ясно на брифинг с участието на Георги Костов, директор на Агенция „Митници“, заместник-главния прокурор Иван Гешев, прокурор от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщават от Агенция Митници.

Шофьорът е от Хасково, на 56 години и вече са му повдигнати обвинения. Той е със 72-часова мярка. Към момента казаното от шофьора е следствена тайна, по информация на БНР.

Микробусът пристига около 9:30 часа сутринта, изходящ за Западна Европа. След щателна проверка, наркотикът е открит в двоен под на товарното помещение.

Предвиденото за този вид престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 000 до 300 000 лева. По първоначални оценки, стойността на хероина е над 3.6 млн. лева.

ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик. Очаква се развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия, поясняват от Агенцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук