91 000 ДОБИВАТ И ПОВИШАВАТ КВАЛИФИКАЦИЯ С ВАУЧЕРИ

144 000 заети лица са одобрени за включване в обучение с ваучери по схема „Аз мога повече” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, при разчетен индикатор от 137 000 лица и финансов ресурс от 100 млн. лв. Повече от 91 000 от тях вече са получили ваучери. Процесът на издаване на ваучери продължава. До момента над 62 000 лица са завършили успешно обучението си по схемата, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

С реализирането на схемата „Аз мога повече” Агенцията по заетостта предоставя възможност на заети и самонаети лица да се включват в обучение за придобиване или повишаване на професионалната си квалификация, или в обучение за придобиване на ключови компетенции. Схемата е продължение на успешно реализираната схема „Аз мога”, с която се осигури пряк и равен достъп на заетите лица до учене през целия живот, без това да зависи от инициативата на техните работодатели. По схемата „Аз мога” 60 642 лица получиха ваучери, като 57 030 успешно завършиха избраното от тях обучение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук