90 000 ментета са задържани на Капитан Андреево през януари

Близо 90 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки са задържали служители на Капитан Андреево от началото на годината до момента, съобщават от Агенция Митници.

Последният случай, за който се съобщава, е от 20 януари, когато на българския митнически пункт от Турция  пристига товарен автомобил с чужда регистрация. Тогава са задържани близо 27 000 артикули, по-голяма част от които текстилни изделия, обувки и аксесоари със знаци на търговски марки.

Шофьорът –  турски гражданин, представя пред митничарите редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Нидерландия. В камиона обаче са установени 426 колета, съдържащи стоки, с емблеми на световни търговски марки.

Открити са 21 010 артикула, по-голяма част от тях текстилни изделия, както и 1566 чифта обувки и 4301 чанти, портмонета и колани. За този и предишните случаи се уведомяват притежателите на търговските марки.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук