90 ГОДИНИ ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА”: ДА БЪДЕ И ПРЕБЪДЕ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ДУХ

контакти

90 години от основаването си празнува днес Нарочно читалище „Пробуда 1926” – Добрич. Във фолклорното тържество се включиха 29 състава от Община Димитровград, Гълъбово, Хасково и село Тракия, който се изявиха в читалищния салон.

В знак на приемственост между поколенията, празникът започна с децата от детската градина, които изпълниха стихотворения и песни. Основната част продължи с участието на групата за автентичен фолклор и групата за хора към читалището – „Доброшин”, последвани от останалите гостуващи изпълнители.

Нека бъде, нека пребъде възрожденският ни дух. Нека продължи будителското ни дело, прозвучаха приветствени слова от страна на председателя на Народно читалище „Пробуда” и кмет на димитровградското село – Марин Маринов.

Поздравителни думи отправи и секретарят на самодейната институция Диана Петева. Тя разказа накратко за дейността през годините и припомни на присъстващите за миналите председатели, библиотекари, за съставите и дейностите.

Към приветствията се включи заместник-кметът на Община Димитровград Яшо Минков. Респект за домакините и за всички колективи, че съхранявате българщината с много труд и уважение, каза Минков.

Юбилеен медал получи „Пробуда 1926” от Съюза на народните читалища. Връчи го заслужилият читалищен деятел Александър Милушев, който предаде и поздравления от Министерството на културата.

По повод 90-годишнината, 50 самодейци от добричкото читалище Пробуда ще получат медали и дипломи, за принос и съхранение на българските традиции.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук