88 ПАДНАЛИ СТЪЛБА ИЗБРОИ EVN

Досега са регистрирани общо 88 паднали стълба и проводници от мрежата на EVN, обслужващо Югоизточна България. Общо 160 аварийни екипа от Дружеството работят за възстановяването на елзахранването в засегнатите от снежната стихия райони. Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти за отстраняване на тежките аварии, съобщават от EVN.

Електрозахранването към Смолян, Чепеларе и Пампорово е възстановено, уточняват EVN. В останалата част от област Смолян обстановката остава сериозна, поради непроходимост на пътища, паднали дървета и все още изключени подстанции. Проблемни по същите причини остават и части от област Пазарджик в общините Велинград и Батак. Сериозна остава обстановката в област Кърджали, главно в общините Ардино и Кирково, където при възстановяване дейността на подстанциите, обстановката би се подобрила значително.

Още от 7 сутринта в EVN действа Кризисен щаб, който е във връзка с националния координационен център, Гражданска защита, кметове и областни управители. При добро време компанията е в готовност да включи в огледа на авариралите електропроводи и хеликоптер.

Междувременно, по отношение на наводнената подстанция в община Гълъбово, ЕVN успя с помощта на мини „Марица изток“ да подсигури аварийно електрозахранване за клиентите си.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук