85 % ОТ ИЗСЛЕДВАНИ ЖЕНИ С ПРОМЕНИ В ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

85% от изследвани жени в Димитровград имат структурни промени в щитовидната жлеза. Изследванията са правени с ехограф, предстоят и допълнителни. Това коментира ендокринологът д-р Жулиета Пракова. В периода 18 март – 4 април тя изследва 310 жени. Безплатни прегледи за състояние на житовидната жлеза, остеопороза и захарен диабет бяха инициирани от Инер Уил клуб за жените в Димитровград.

Според д-р Пракова, факта, че 85 на сто от изследваните имат промени в щитовидната жлеза е проблем. По думите и в Хасково този процент е по-нисък. Тя отдава това на мръсния въздух, който са дишали димитровградчани. Въпреки че възрастта на изследваните е в широки граници, повечето от тях са на възраст около 50-те. Последното пряко води към изхвърляните мръсотии от заводите преди години. Д-р Пракова призова жените да отидат на профилактични прегледи. При установяване на промени в щитовидната жлеза, личният лекар ще насочи към специалист. Разходите се покриват от Здравната каса, ако чоекът е здравноосигурен.

От 310-те преминали през кабинета 8 човека са с доказана остеопороза. 80 от тях са били с остеопения, което е първа стъпка към остеопороза. Последните са насочени за второ изследване за по прецизни резултати. Що се отнася до диабета, при него резултатите са добри.  

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9[/box_info]   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук