84 нови дървета засаждат по основната алея в парк „Марица“

контакти

84 нови дървета ще бъдат засадени днес около основаната алея по посока на реката в парк „Марица“, съобщиха от Община Димитровград. Те са едроразмерни и ще бъдат на мястото на увредените тополи, които бяха премахнати от парка.

Новите дървета са 60 над петнадесетгодишни чинара (платана) и 24 иглолистни ели. Засаждането ще става с тежка техника и кран, тъй като те са с големи туфи. Теренът ще бъде подготвен, като за целта ще бъдат издълбани и огромни дупки, в които да бъдат поставени дърветата.

Новите дървета ще бъдат разположени от двете страни в 310-метровото разстояние на основната алея по посока на реката. Чинарите ще са на отстояние 8 м. един от друг, а елите на отстояние 6 м. една от друга. После остават грижите на Нео Титан да се опазят, като се поливат често.

Премахването на опасните стари тополи бе наложено, заради тяхната висока увреденост и опасност за преминаващите.  Новите дървета са многогодишни и имат силна коренова система… На снимката: Начало на ремонтните дейности в димитровградския паркПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук