81 търговеца ползват 10% отстъпка на пазара. 20-процентната под въпрос

контакти

81 търговеца се възползваха от отстъпката от 10% от наема на обектите си на Неделния пазар. Толкова платиха годишните си такси до края на месец март тази година, съобщиха от Общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ /ОП СПИОПТ/. Такава важеше за фирми, които са регистрирани извън Димитровград.

Припомняме, че регистрираните в Димитровград фирми можеха да ползват отстъпки от 20% от наема, ако платят до края на януари тази година. Това направиха 167 търговеца, обобщиха от ОП СПИОПТ.

Същевременно, предстоящата за следващата година 20-процентна отстъпка е под въпрос, към момента. Прокуратурата внася жалба срещу чл. 31 на общинската Наредба 10, посочващ, че регистрираните в Димитровград търговци могат да ползват 20 на сто отстъпка, ако предплатят календарната година до края на януари. Административният съд в Хасково отменя тази разпоредба, на чл. 31 от наредбата. Мотивите на магистратите са за неравнопоставеност. Решението е обжалвано от Община Димитровград пред Върховния административен съд и се чака насрочване на дело. Председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева обясни, че по този начин се цели да бъдат защитени интересите на димитровградските търговци.

Засега, остава отстъпката от 10% за търговците, описана в чл. 32 на наредбата. Предстои да се види какво ще е развитието и за 20-процентраната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук