80% С ВИРУСИ В БОЛНИЦАТА, ГРИПЪТ УДРЯ В КРАЯ НА ЯНУАРИ

контакти

Около 100 пациента към момента са хоспитализирани в МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. 80 на сто от тях са с вирусни инфекции. Всички 20 легла в Детско отделение са заети. Почти на 100% така е и във Вътрешно отделение, където има 25 легла, съобщи управителят на болницата д-р Здравко Наков.

Повечето от пациентите са с вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Повишен е броят на тези с хронични заболявания на сърдечно съдовата система. Те се оплакват най-вече от отпадналост, суха кашлица, болки в мускулите, главоболие.

Ситуацията е типична за сезона. Все още не можем да говорим за грип, а по-скоро за предгрипни състояния. Епидемията вероятно ще настъпи в края на месеца. Засега не се очаква някакъв непознат щам. Ваксините, които се предлагат в аптеките, са подходящи за идващите вируси, коментира Наков.

Според специалисти, опашки пред кабинетите на личните лекари ще се повишат след празниците. В средата на януари, когато всички вече са се върнали по работните си места, ще бъде начало на грипната епидемияПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук