8 от 88 свидетели мъртви, 13 болни в делото за наводнението в село Бисер

На съдебните заседания не се явяват и 3 от 5-те вещи лица, установявали причините. Викат ги пак на 28 февруари

8 от призованите за разпит 88 свидетели по делото, образувано в Районен съд – Харманли за наводнението в село Бисер, са починали. 13 от тях, пък, не са разпитани поради здравословни причини, в проведените от 4 до 7 януари тази година съдебни заседания, съобщават от пресслужбата на Окръжен съд  – Хасково.

На съдебните заседания не са се явили и 3 от 5-те вещи лица, което доведе до отлагане на представяне на становищата им. Те трябваше да бъдат изслушани, за да бъде прието заключението по комплексна експертиза за установяване на причините за наводнението. Това ще стане на следващо съдебно заседание. То е насрочено за 28 февруари тази година, за разпит на останалите свидетели и изслушване на вещите лица по комплексната петорна експертиза.

Делото е образувано през 2020 г. в Районен съд – Харманли срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова, за причиняване на наводнение по непредпазливост. Още преди няколко години Узунова заяви, че се надява истината да излезе наяве и да се докаже нейната невинност.

Наводнението стана преди близо 10 години в село Бисер, след скъсване на язовирна стена на язовир „Иваново“, чиято собственост продължава да е неясна. Тогава, загинаха 8 човека, имаше опасност за много други, а селото бе сериозно засегнато от придошлата вода.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук