8-метров стоманен кръст освещават на Голяма Богородица в Гарваново

8-метров кръст от неръждаем метал ще бъде осветен на християнския празник Успение на Пресвета Богородица, известен и като Голяма Богородица, в хасковското село Гарваново. Вчера стоманеното разпятие бе издигнато на височина в западния край на селото, на предварително осветено място.

Дарител е Петко Попов, вече пенсионер, съдружник в машиностроителното дружество ПИМ, където кръстът е изработен. Начинанието подкрепят и други хора от селото, включили се със средства за постамента, осветлението, благоустрояването на района.

Имената на всички ще бъдат изписани на метална табела, която ще се монтира в основата, сподели Петко Попов. Гарваново е християнско село, подобава му такъв монументален символ. Нека кръстът носи здраве и  благоденствие на хората, пожела дарителят.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук