8-метрова сурвачка поставиха пред Младежкия център в Хасково

контакти

Над 8-метрова сурвачка бе издигната пред Младежки център Хасково. Това е традиция, която младите хора от града надграждат вече десетки години, съобщават от Общината. Идеята е на Школата по етнография, история и народно приложно изкуство, с ръководител Нели Арнаудова.

Сурвачката е висока 8 метра и 20 см. Тя е украсена с вкусни гевречета, изработени от учениците от ПГТ „Александър Паскалев“ – Хасково. Тя е накичена само с естествени материали и продукти – пуканки, сушени плодове, играчки от вълна, клонки и др.

Тази година в направата на красивата и голяма сурвачка участват децата от училището в село Войводово, от ПГТ „Александър Паскалев“ и от Школата по етнография в Младежки център – Хасково, пред който творението ще остане през празничния период.

Междувременно тази вечер в Исторически музей – Димитровград ще бъдат наградени победителите в общинския семеен конкурс за изработка на сурвачки, с които ще бъде направено своеобразно изложение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук