8 месеца затвор за кражба на маратонки, постановиха онлайн

Деянието е извършено повторно и случаят не е маловажен, посочват от Районен съд – Хасково

Подсъдим бе осъден днес от Районен съд – Хасково на 8 месеца лишаване от свобода, за кражба на маратонки, на стойност 295 лева, извършена преди преди няколко месеца. Причината за присъдата е, че деянието е извършено повторно и случаят не е маловажен, информират от съда.

Наказателното дело от общ характер /НОХД/ е разгледано от Районен съд – Хасково чрез видеоконферентна връзка със затвора в Стара Загора, където подсъдимият А. М. изтърпява наказание „лишаване от свобода“, като разглеждането става за първи път по този начин.

А. М. се призна за виновен и призна всички факти, изложени в обвинителния акт, за извършеното на 4 ноември миналата година в Хасково престъпление. Той и неговият защитник изразиха желание делото да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, както и стана.

Първоначалното присъдата бе за „лишаване от свобода“ за срок от 1 година. След задължителната редукция, тя бе намалена на 8 месеца, която осъденият ще изтърпи ефективно – при първоначален „общ“ режим.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук