8 задържани за отглеждане и притежание на дрога за два дни

контакти

8 са били задържани за отглеждане и притежание на дрога за последните два дни, в акция на МВР – Хасково, както и при регулярни проверки за противодействието на разпространение на наркотици.

Вчера криминалисти са проверили гориста местност край язовира на димитровградското село Злато поле. В оградено място за пчелин те намерили засети 13 култивирани растения от рода на конопа, с височина до 1,70 м. На място в момент на поливане на растенията е заловен 43-годишен димитровградчанин. В ползван от него фургон е открито станиолово топче с 0.3 грама марихуана. В къщата му на ул. „Площад Стара Загора“ в Димитровград, пък, са иззети 50 грама канабис и конопено растения с височина 1,40 м. Мярката на задържане на димитровградчанина е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Ден по-рано, отново в Злато поле, в силно пресечена местност служители на реда установяват засети култивирани 75 растения от вида на конопа с различна височина. На място са били и двама жители на селото, на възраст 34 и 31 години, задържани до 24 часа.

За държане на дрога в свиленградското управление е пренощувал 35-годишен от града. Вчера в 14 часа той е спрян с „Мерцедес“-а си, в който са открити близо 11 грама канабис.

В къща в харманлийското село Доситеево, ползвана от 25-годишен, е открита торба с 1,5 кг марихуана. Иззети са и 2 конопени растения, за които видимо са полагани грижи.

В апартамент в Харманли, обитаван от 37-годишен, са намерени станиолови топчета и опаковки марихуана с тегло 45 грама, 10 таблетки екстази, 5 грама метамфетамин, саморъчно свита цигара с марихуана и везна.

В Хасково в дрехите на две момчета на 15 и 16 години са намерени общо 3 грама бяло кристално вещество – пико. Също с грам пико е хванат и 29-годишен, държащ в себе си наркотика. Четиримата са били с мярка на задържане до 24 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук