9 жалби в РИК до 13 часа – едно нарушение

13:74% активност в региона към 11 часа

8 са регистрираните жалби в РИК – Хасково към 13 часа, 6 часа след началото на изборите. При само една от тях е установено нарушение. Останалите са оставени без уважение или разглеждане.

В разгледаната жалба се излагат твърдения, че в село Мандра около 10:30 часа застъпник повтарял на висок глас да се гласува за конкретен номер в бюлетината, като това е агитация в нарушение на Изборния кодекс.

РИК прие жалбата за основателна. Нарушението е своевременно прекратено, след намеса на длъжностно лице – председател на СИК в село Мандра.

Останалите жалби се отнасят до раздаване дезинфектант на гласоподавателите, като така се правела агитация, за поставена в кабинка за гласуване машина, за твърдения, че членове на СИК указват как се гласува, че са правени опити за блокиране на машина, че една от тях е поставена неправилно, както и за неразпечатана разписка.

13:47% е активността в региона към 11 часа. Същевременно, в две секционни комисии в община Димитровград преминаха на гласуване с хартиени бюлетини. Едната е 32-ра СИК в училище „Любен Каравелов“, другата е 86-та СИК в Странско, заради проблем с машините.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук