8 години затвор за пиян шофьор, блъснал и убил човек на пътя

Шофьор е осъден на 8 години затвор, като ще ги изтърпи при първоначален общ режим, съобщават от Окръжен съд – Хасково, който проведе заседание днес. Първоначално, присъдата бе за срок от 12 години, но е редуцирана с 1/3, тъй като подсъдимият се признава за виновен и поиска съдебното производство да протече по реда на съкратеното съдебно следствие.

Осъденият е признат за виновен, че на 25 октомври 2018 г. в димитровградското село Горски извор се движил с Фолксвагена си с по-висока от допустимата скорост, ударил и убил човек. Зад волана той се качил, след стабилно изпито количество алкохол. Пробата отчела 2.48 промила.

Съдът наложи на подсъдимия и наказание  „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 10 /десет/ години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – Пловдив.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук