8 влака на месец атакувани с камъни в европейска България

БДЖ

75 са случаите от началото на годината, при които влакове на БДЖ – Пътнически превози са замеряни с камъни, съобщават оттам. Допълват, че тенденцията е тревожна, защото за цялата минала година случаите са също 75. Тази могат да нараснат, но надеждите са да не стане така.  От представените данни излиза, че средно над 8 влака месечно са атакувани от вандали в европейска България.

Последният случай е от снощи, когато около 21:40 часа дизелова мотриса „Дезиро“ е замеряна с камъни в участъка между Копиловци и Кюстендил, обслужвала пътнически влак от София за Кюстендил. При вандалската проява са счупени пет странични стъкла. Щетите са за 12 000 лева, като цената на едно ново странично стъкло е около 3000 лева. При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата.

Подобни посегателства сериозно застрашават живота и здравето на пътуващите. Освен това допълнително усложняват състояние на дружеството. Фактически саботират всички усилия на неговото ръководство за предлагане на по-добра и по-качествена услуга, коментират от БДЖ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук