7,3 килограма контрабандно злато извадиха от тайник в автобус

контакти

7279.40 грама контрабандни златни накити извадиха служители от Териториална дирекция Митница Бургас, при проверка на автобус ,информират от Агенция „Митници“

Превозното средство с турска регистрация пристига на МП Капитан Андреево на 11.05.2022 г. на път от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът и 27-те пътници заявяват, че не внасят стоки, валута или парични средства за деклариране.  Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник зад акумулаторите. От укритието са извадени 22 пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 7279.40 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585. Задържани са 1702 златни накита – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета на стойност 669 704 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Контрабандните златни накити са задържани.

Водачът – турски гражданин, с инициали А.Й.,  на 60 години е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 3000 лева и забрана за напускане пределите на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково, съобщават още от митническата агенция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук