7% са оптимистите за по-добра българска икономика, според „Галъп“

Но спадат опасенията за развитието на страната и личните финанси

контакти

Едва 7% продължават да вярват, че се очаква подобрение на икономиката на страната. Междувременно, расте очакването да няма промени. Ако през есента то е било 16,8%, в началото на годината 22,4% смятат, че промени няма да има.

Положителна тенденция е, че за пръв път в дълъг период отчетливите масови опасения за икономиката на страната и личните пари показват признаци на спад, макар и да остават исторически високи.

Попитани какво очакват да бъде общото икономическо положение в започваща година, 55,3% очакват то да се влошава, при 63,2% през есента.

За очакванията за личните си финанси българите показват даже още по-отчетливо успокояване, разбира се, при запазена фонова тревога. След 52% през есента, сега делът на очакващите влошаване е 40,7%. Осезаемо е връщането на нивата на отговорите „ще остане същото“ – от 22,7% на 30%. Плахо съживяване се наблюдава дори и при очакванията за подобрение – при 8,4% през есента, сега 11,1% вярват в това.

Данните са част от изследване „Галъп интернешънъл болкан“, проведено между 12 и 20 януари, повече за което може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук