7 АВТОРА ПОЛУЧАВАТ ФИНАНСИ ЗА НОВИ КНИГИ. ОЩЕ ТОЛКОВА – НЕ

newbeauty14 ръкописа, на 14 автора, кандидатстваха за финансова подкрепа от Община Димитровград, за издаване на книги. 7 от тях ще получат средства, останалите не бяха одобрени, съобщи Антоанета Шаркова, началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“.

Ръкописите бяха разгледани и оценени от 7-членна комисия. Тя прие критерии, които определят кои от авторите имат право на финансиране. На първо място, финансово подпомагане няма да получават вече издадени книги, независимо от тиража. На следващо – един и същи автор няма да може да получава подкрепа в две последователни години. Ако остане сума, възможно е да се обяви втора сесия, за книгоиздаване. Комисията реши още, че кандидатстващият автор трябва да е живял в Димитровград в последните 10 години, за да отговаря на условията.

Ето и имената на 7-те, които ще получат рамо от Общината:

  1. Мария Шандуркова – Сборник „Сергей Есенин – стихове” – преводна поезия от руски език – 500 лв.
  2. Бояна Христова – Колева – 400 лв.
  3. Катя Грозева – „Най-обичам да играя” – стихове за деца – 400 лв.

4.Весела Недкова – „На пръсти” – стихосбирка – 400 лв.

  1. Славея Захариева – книга – 400 лв.
  2. НЧ „Пано Ангелов – 1926”- „История на село Брод – 500 лв.
  3. Нено Александров (посмъртно) – „Жадувам” – стихосбирка –780 лв.

Общо 5000 лева бяха заделени от общинския бюджет, в кампанията по книгоиздаването. 3380 лева са за 7-те издания. С останалите 1620 ще бъде финансиран годишен алманах, който ще представя постиженията да творци, свързани в Димитровград.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук