Безплатен интернет на обществени места в Димитровград

контакти

Безплатен висококачествен интернет ще има на обществени места в Димитровград, най-късно след месец. Придобивката става възможна след подписан, днес, договор от кмета Иво Димов. Той финализира спечелен от общината проект на Европейската комисия, за изграждане на интернет връзка на граждани и посетители на ЕС, чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и други.

Съгласно условията на ЕК безвъзмездните средства са на стойност 15 000 €. Зоните, на които ще бъде изграден безплатен безжичен интернет са:

Булевард „България“ и площада пред сградата на Общината;

Парковата зона зад Общината до входа на парк „Марица“;

Парковете „Марица“ и „Вапцаров“;

Централната част на квартал „Черноконево”.

Изпълнението на проекта започва от днес и се очаква инсталационните процедури да са изпълнени до края на август, информират от кметската администрация.

Предвижда се след изграждането на тази мрежа общината веднага да изгради за своя сметка и безплатен безжичен интернет в парковата зона пред Детския младежки център, библиотеката и музея,Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук