672 С ПЪРВО ГЛАСУВАНЕ В ДИМИТРОВГРАД. 8,64 НА СТО ПРЕД УРНИТЕ ДО ОБЯД

Референдум
контакти

672 души ще имат право да упражнят за първи път правото си на глас в Димитровград в първия национален референдум. Те са навършили пълнолетие през миналата или настоящата година. За първи път ще упражнят вот в каквито и да е избори. Последните бяха за местна власт през 2011 г. Общо 53 233 граждани ще имат възможност да пуснат бюлетина в община Димитровград, информират от администрацията.

Към 13 часа избирателната активност в общината е 8,64 %., което се равнява на 4590 избиратели. Преди това, към 10 часа, тя е била 1,4 % или 744 души. До ранния следобед по-активни са населените места, допълват оттам.

До 12 часа не са постъпили обаждания от хора с увреждания. За тях е осигурен транспорт. При желание да го ползват, те трябва да се обаждат на телефони 0391/68 231, както и на 0888/510 762. За целта са предвидени пет секции: № 4 – СОУ „Васил Левски“; № 6 – ЕГ „Иван Богоров”; № 44 и № 48 – ОУ „Пенчо Славейков“; № 76 – ОУ „Димитър Матевски“ – Меричлери.

Няма да има подвижна урна за гласуване на хора с увреждания, тъй като е постъпило само едно заявление. За да се осигури такава урна, желаещите е трябвало да бъдат минимум 10. Срокът за подаването им вече изтече на 27 декември 2012 г.

На 27 януари гражданите ще гласуват с „да“ или „не“ на въпроса: Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала? Гласува се бяла бюлетина. Зачертава се един от двата отговора единствено и само със знак х. В противен случай вотът става невалиден. След това бюлетината се поставя в плик и се пуска в урната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук