67 се дипломираха в Медицинския филиал в Хасково

67 специалисти – медицински сестри и акушерки, получиха дипломи за бакалавър в Медицинския филиал на Тракийски университет – Стара Загора, в зала „Хасково“. В церемонията по връчването им на абсолвентите от випуск 2017 участва областният управител Станислав Дечев, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Наравно с радостното вълнение в залата, усещам и малко тъга.Тя идва от преподавателите, защото днес се разделят с вас. Идва и от абсолвентите, тъй като за вас днес приключва студентският живот и поемате по пътя на професионалната реализация. Немалко от вас ще заминат от България, в което няма нищо смущаващо. Сега е моментът да пътувате, да опознавате света, да учите още и да се развивате професионално. Но не забравяйте, че има едно място, където можете да се върнете. Вярвам, че ще дойде ден, когато нашите медицински специалисти няма да търсят реализация навън. Ще остават тук – в България и в Хасково, каза в речта си Станислав Дечев, който им пожела на добър час!

Директорът на филиал Хасково на Тракийския университет проф. д-р Коста Костов  сподели, че никъде по света не се изучава най-важната дисциплина – любов. Но именно тук, във филиала в Хасково, бъдещите медицински сестри и акушерки се учат на любов, милосърдие и човечност.

След като положиха клетва да пазят медицинската тайна и да бъдат всеотдайни в професията, дипломантите получиха своите дипломи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук