660 хил. лв. от търгове събра НАП – Хасково за миналата година, двойно повече от 2018-а

Информират от Приходната агенция и дават подробности какви търгове предстоят

660 хиляди лева от 36 реализирани търга на различни активи събраха през миналата година публичните изпълнители от НАП – Хасково. Сумата е с 300 хиляди лева повече в сравнение с 2018 година и е влезнала в бюджета след продажбите на 9 недвижими имота и 27 превозни средства. Най-много приходи – 475 хиляди лева данъчните са събрали от търгове на сгради и земя, а най-доходоносна е била продажбата на хотелски комплекс в Родопите. Хотел, механа и лятна градина бяха продадени през месец юли за малко над 340 хиляди лева, информират от Приходната агенция.

Още 188 хиляди лева са внесли през 2019 година трима длъжници от региона, след като НАП е организирала търгове на тяхна собственост, заради неплатени задължения към бюджета. Продажбите са спрени, след като лицата са започнали погасяване на сумите, съгласно предвидена възможност в ДОПК, според която задълженията трябва да бъдат изцяло платени в рамките на 4 месеца.

От НАП в Хасково уточняват, че с приходите от подобни продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да не се стига до подобни мерки от страна на Агенцията, оттам апелират, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

До края на февруари хасковските публични изпълнители ще проведат търгове на няколко леки автомобила, на цени от 1950 до 7875 лв. и един товарен за 4125 лв. Огледите им ще започнат на 17 февруари в Димитровград. Предстоят и две продажби на имоти извън Хасково.  2333 кв. м. земя с построена в нея двуетажна монолитна сграда в град Дебелец, община Велико Търново са оценени на 110 хиляди лв. и могат да бъде огледани от кандидат купувачи след 12 февруари. В град Добрич пък на търг излиза едноетажна складова база с площ 291 квадрата и първоначална цена 75 хиляди лв. Нейните огледи започват на 20-ти този месец.

Цялата информация за тези и други търгове, организирани от НАП, може да бъде разгледана в интернет страницата на приходната администрация на електронен адрес www.nap.bg. В рубриката „Продажби“ се публикува ежедневно информация за продавани активи, срокове за участие чрез ценови предложения, внасяне на депозит и срокове за огледи, а рубриката „Как да купя“ дава съвети как се участва в самите продажби.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук