6,5 ТОНА ХАРТИЯ СЪБРАХА УЧЕНИЦИ ОТ „П. СЛАВЕЙКОВ“ ЛИСТ ПО ЛИСТ

6,5 тона хартия са успели да съберат учениците от ОУ „Пенчо Славейков“ – Димитровград, в традиционната акция „Лист по лист“, част от Пролетното почистване. Останалите учлилища не са класирани, тъй като събраната от тях хартия е в прекалено малки количества, съобщи Анелия Каранлъкова, старши инспектор в отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“.

Пак същото школо е класирано на първо място в акцията по пролетното почистване, организирана за училища, детски градини, клубове на хората от третата възраст, социални домове и граждани. На следващите две места са ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Васил Левски“ – Ябълково. За тях, както за класираните на призовите места детски градини ще има предметни награди. Най-добре са се справили забавачките ОДЗ „Д-р Теню Стоилов“ – Меричлери, ОДЗ 3 – кв. „Черноконево“, ЦДГ 4 – филиал „Пролет.

При клубовете на хората от третата възраст най-добре с почистването са се справили „Хан Аспарух“, „Бригадирски щаб“ и „Славянски“. За тях ще има пейки и кошчета. Такива са предвидени и за добрата работа на живущите на бул. „Христо Ботев“ 32, вх. А и Б, ул. „Анри Барбюс“ 4 и „Иван Вазов“ 20. Поощрителни награди ще има за дневните центрове за деца и възрастни с увреждания.

Междувременно, на 26 април Димитровград за поредна година се включва в акцията „Да почистим България за един ден“. Тя стартира от 10 часа, като са предивдени две зони за почистване – ул. „Захари Зограф“, със сборен пункт дневния център за деца с увреждания, и ул. „Простор“ 16.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук