Само 621 медици в региона са пожелали да се ваксинират срещу COVID-19, засега

контакти

621 медицински служители от област Хасково са заявили, че желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това докладва пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ – Хасково д-р Соня Димитрова, съобщават от Областна администрация.

Сред първите записани да се ваксиниранират са 256 служители в лечебни заведения, 15 служители на РЗИ – Хасково, 53 служители от Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково и от Дома за медико-социални грижи. Останалите 297 лица са медици от доболничната помощ, специалисти по здравни грижи, фармацевти, зъболекари и други.

Имунизационният кабинет на РЗИ – Хасково функционира и при пристигане на първите ваксини, има готовност за извършване на ваксинациите, съгласно указанията, които ще бъдат спуснати, допълва д-р Димитрова.

Потърсихме я за допълнителен коментар, в който тя потвърди, че много повече са медиците в региона от бройката на желаещите да се ваксинират на този етап, като поясни, че не може да каже точно число и да посочи конкретен процент.

Другите не са заявили желание към този момент. Възможно е да желаят да го направят на по-късен етап или да чакат друга ваксина…, коментира директорът на РЗИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук