ОБЯВЯВАТ ПРИЕМА В СРЕДНИ УЧИЛИЩА ЗА ИДНАТА УЧЕБНА ГОДИНА

контакти

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково одобри държавния план за прием в 12 професионални гимназии, 10 СОУ и 3 помощни училища. Въпреки тенденциите за спад на броя на учениците в някои общини, общо за областта 159 деца в повече завършват 7-ми клас, а завършващите осмокласници са с 32-ма в повече, съобщава областната администрация.

На заседанието началникът на Регионалния инспекторат по образованието /РИО/ – Иван Панайотов, поиска одобрение за обявяване на прием в общо 62 паралелки в областта. От тях 21 са след 7-ми клас, 30 – след 8-ми клас, 4 паралелки са в помощни училища и 7 са предвидени за задочна форма на обучение. Новото в предстоящия прием е, че вечерно обучение не се предлага.

В предстоящата учебна година ще бъде разкрито обучение по няколко нови професии – в Професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ – Свиленград  за „Аниматор в туризма“, във Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ – Хасково за „Организатор интернет приложения – Електронна търговия“ и в Помощно училище „Петко Рачев Славейков“ – Харманли за „Работник растениевъдство“. Нова за Професионална гимназия по  селско-стопанство в гр. Хасково е специалността „Агроеколог“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук