62 блока за саниране подаде Община Хасково

контакти

62 проектни предложения по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап 1“, финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост, подаде успешно към Министерство на регионалното развитие и благоустройството Община Хасково, съобщават оттам.

Всяко проектно предложение включва по една многофамилна жилищна сграда с регистрирано сдружение на собствениците, подало пълен комплект документи за кандидатстване и сключило партньорско споразумение с Община Хасково. Срокът за подаване на документацията в деловодството на Община Хасково, включваща заявление за участие по процедурата, обследване за енергийна ефективност и валиден сертификат за енергийни характеристики на сграда в експлоатация, по реда на чл. 48 от ЗЕЕ, обследване за установяване на техническите характеристики, свързани с удостоверяване на изискванията по чл.169, ал.1 и ал.3 от ЗУТ и Технически паспорт в съответствие с изискванията, определени в глава трета на Наредба №5 от 2006 г. за техническите паспорти на строежите, беше 10 май 2023 година.

Срокът за подаване на проектните предложения в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България изтече в 17:00 часа на 31.05.2023 г.

Предстои оценка на всички подадени проектни предложения в национален мащаб от Оценителна комисия, назначена със Заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Списъка може да видите на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук