600 пешеходци – нарушители са констатирани за седмица. КАТ в акция

През изтеклата седмица в страната са констатирани над 600 нарушения, извършени от пешеходци. Става дума най-вече за пресичане на необозначени за това места и минаване при червен сигнал на светофара, информира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“.

Той обърна внимание, че само от началото на годината до момента в страната са регистрирани 88 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци, трима души са изгубили живота си.

Близнаков съобщи, че от днес до 30 януари е в ход специализирана полицейска операция, в чийто фокус ще са иненно най-уязвимите участници в движението по пътищата – пешеходците.

Екипите на Пътна полиция ще следят за спазване на правилата от страна на водачите на превозни средства спрямо пешеходците, най-вече за недопускане отнемането на предимство. Същевременно ще се контролира и недопускането на нарушения от самите пешеходци – пресичане на необозначени за това места и внезапно навлизане на платното за движение.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук