60-годишен юбилей празнува галерия „Петко Чурчулиев“ със знакова за Димитровград и Хасково изложба

контакти

60 години от създаването си отбелязва през май 2022-а Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград. Време, през което се е наложила като културен и духовен център не само в града, но и в региона, а богатият ѝ фонд надхвърля многократно облика на една общинска галерия.

Тържественото честване на юбилея ще бъде на 20 май /петък/ с откриване на знакова за  Димитровград и Хасково изложба, плод на съвместния труд между галерията и катедра „Плакат и визуална комуникация“ към НХА в лицето на доц. д-р Ненко Атанасов и негови студенти, информират от културната институция.

„Запазена марка – Димитровград и Хасково“ представлява колекция от подбрани запазени знаци, емблеми и фирмени надписи, търговски и производствени марки, създадени от началото на 60-те до края на 90-те години на миналия век. Авторите са български приложни графици, реализирали художествена продукция за местните индустрия и институции, по различни поводи, за целите на културни и много други събития. Без претенция за изчерпателност сбирката представя регионален фокус на един съзидателен за българския графичен дизайн период от недалечното минало. Експозицията поставя акцент върху високите естетически критерии, върху самите автори и не на последно място върху техните постижения в областта на запазената марка – флагмана на всяка идентичност.

На официалното събитие на 20 май ще бъде представено и новото лого на Ретро апартамента в Димитровград, дело на доц. д-р Ненко Атанасов.

И, като един истински рожденик, галерията ще почерпи с торта, ще има балони балони и духова музика. Заповядайте да празнуваме заедно!, канят от там.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук